qProtect antioksidant sa ginkom

qProtect (90 tableta) eliksir mladosti

NARUČI

Prednosti proizvoda qProtect:

  • Sadrži ekstrakt ginkgo bilobe;
  • Blagotvorno djeluje na krvožilni sistem;
  • Djeluje antioksidativno;
  • Potpomaže snabdjevanje ćelija kisikom;
  • Osigurava fizičku i mentalnu svježinu;
  • Preporučuje se kod migrene i hipertenzije;
  • Ima blagotvorne efekte u slučaju stresa i depresije;
  • Pomaže u održavanju mladosti.

Želite li živjeti koliko i najstarije drvo na svijetu?

To ne možemo garantovati, ali se sigurno možemo zaštititi od štetnih utjecaja okoline i bolesti, kao i stablo Ginkgo. A ko bi nam mogao pomoći, osim samo drvo, odnosno ekstrakt iz njegovih listova, koji ima nebrojene blagotvorne učinke na zdravlje. Vitamini, elementi u tragovima, aminokiseline i drugi biljni ekstrakti sa antioksidativnim svojstvima u sastavu proizvoda pojačavaju blagotvorno dejstvo ekstrakta ginka.

Ginko Biloba je najstarije drvo u istoriji planete. Postoji 200 miliona godina od vremena dinosaura. Od tada se vrlo malo promijenio, pa ga možemo smatrati živim fosilom. Njeno lišće i sjeme preporučivala je drevna kineska medicina, prije svega u slučajevima astme i drugih plućnih bolesti, kao i za poboljšanje periferne i moždane cirkulacije. Čak i moderna medicina prepoznaje brojne zdravstvene prednosti Ginka, koji je jedan od najrasprostranjenijih prirodnih dodataka prehrani u Europi danas. Samo u Njemačkoj godišnje se propiše više od 5 miliona Ginkgo recepata. Ginkgo poboljšava pamćenje, stimulira rad mozga, blagotvorno djeluje u slučaju depresije, stresa i migrene. U našem tijelu stanični metabolički procesi rezultiraju određenim nusproizvodima, koji se nazivaju slobodni radikali. Neki od njih oštećuju ćelijske membrane, djeluju razarajuće na molekule DNK i glavni su uzrok starenja. Slobodni radikali daju veliki doprinos nastanku i evoluciji bolesti pluća i srca, kao i nastanku raka.

Najvažniji antioksidanti su : vitamin C, vitamin E, beta-karoten i selen. Koenzim Q10 (CoQ10), cink, mangan, bakar, ginko biloba , zeleni čaj, gama-linolna kiselina, L-cistein, L-glutation, superoksid dismutaza (SOD) itd. Takođe imaju slična svojstva.

Zdravo tijelo proizvodi antioksidanse u dovoljnim količinama da neutralizira razarajuće učinke slobodnih radikala nastalih u tijelu ili onih koji ulaze u okolinu.

Sposobnost ćelija da proizvode antioksidante usko je povezana sa genetskom predispozicijom, uzrastom i nutritivnim statusom. Dakle, bolest, starost ili neraznovrsna prehrana ne dozvoljavaju proizvodnju antioksidansa u dovoljnim količinama da neutrališu destruktivne efekte slobodnih radikala.

Takođe, brojni faktori moderne civilizacije, kao što su zagađenje okoline (dim cigarete, izduvni gasovi itd.), hemijski zagađena hrana i voda, stres, zračenje koje emitiraju TV ekrani i računarski monitori, mobilni telefoni itd. vrši štetne uticaje, smanjujući sintezu antioksidanata.

Najvažniji antioksidanti VITAMINI C, E, BETA-CAROTENE i SELENIJ blagotvorno djeluju na zdravlje, bilo da se daju zasebno ili zajedno. Međutim, utvrđeno je da je njihov učinak maksimalan u povezanoj potrošnji.

Vitamin C jača imunološki sistem, povećava proizvodnju interferona, štiti od stresa i kancerogena i smanjuje nivo holesterola u krvi. Testovi izvedeni u Kanadi na grupi pacijenata koji su uzimali vitamin C i E u visokim dozama utvrđeno je smanjenje katarakte za 50%. Američki istraživači kažu da bi polovica operacija mrene bila beskorisna kada bismo zaštitili oči sistematskim konzumiranjem i u velikim dozama gore spomenutih vitamina.

Vitamin E ne dozvoljava oksidaciju vitamina A, koji će tako duže djelovati. S vazodilatacijskim i antitrombocitnim svojstvima, vitamin E štiti srce i nakon operacija srca ubrzava zacjeljivanje. Zajedno s vitaminom A štiti pluća od naslaga toksina. Svojim diuretičkim učinkom snižava krvni pritisak. Jača imunološki sistem, sprečava oksidaciju lipida i oštećenje ćelijske membrane i ublažava Parkinsonovu bolest, odgađajući pojavu simptoma (drhtanje, akinezija, gubitak ravnoteže).

Beta-karoten , odnosno provitamin A, pretvara se u vitamin A u jetri i probavnom traktu, ovisno o potrebama tijela.

Vitamin A ima povoljne efekte u slučaju očnih bolesti, štiti respiratorni trakt od infekcija, održava trofičnost kože, kose, zuba i desni. Brojna istraživanja američkih istraživača pokazala su da je kod muškaraca koji su uzimali beta-karoten rizik od srčanih bolesti i raka prostate prepolovljen. Norvežani i Japanci, koji konzumiraju značajne količine beta-karotena, imaju vrlo mali rizik od razvoja pluća, jednjaka, crijeva, prostate, vrata maternice i dojke.

Selen, poput vitamina E, sprečava ili usporava starenje ćelija. Zajednički administrirani djeluju efikasnije nego odvojeno (sinergizam). Selen neutrališe neke kancerogene tvari. Muškarci zahtijevaju veće količine selena, jer se velik dio akumulira u testisima i eliminira sjemenom. Za starije osobe, stanovnike velikih gradova ili sportiste, konzumacija antioksidansa pravi je blagoslov koji štiti organizam od štetnog djelovanja slobodnih radikala. Ali antioksidanti su indicirani za sve ljude bilo koje dobi, jer štite tijelo od sve štetnijih UV zraka, zagađenog zraka, konzervansa hrane i boja i sve većeg stresa.

Sastojci 1 tablete qProtect:

Beta karoten3000 I.U
Vitamin C 60 mg
Vitamin E10 I.U.
Selen20 mcg
Ginkgo Biloba list50 mg

Upotreba: 1-3 tablete dnevno

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: