Stress Management

Stress Management (100 tableta) olakšanje stresa kompleksom vitamina B

NARUČI

Prednosti preparata Stress Management:

  • Uklanja stres, depresiju i anksioznost;
  • Sadrži vitamine B skupine;
  • Sprječava gubitak kose, slomljene nokte i suhu kožu;
  • Pomaže u sintezi proteina;
  • Povećava apsorpciju ostalih hranjivih sastojaka sprečavajući anemiju;
  • Djeluje tonično na živčani sistem;
  • Pomaže u povećanju mišićne mase preporučljivo sportistima;
  • Povećava apetit;
  • Sprječava mišićnu groznicu.

Želite li se riješiti stresa?
Ispada li vam kosa, lome li vam se nokti, imate li suhu kožu?

Ne brinite! Dodavanjem vitamina B, ovi se simptomi ublažavaju, štoviše mogu nestati. Ovi su vitamini posebno neophodni za ljude koji su svakodnevno izloženi stresu. Pod dejstvom stresa, potrebe za vitaminom u tijelu se povećavaju i stanje nedostatka se lakše pojavljuje, što može pogodovati nastanku određenih bolesti.

Preparat sadrži kompleks vitamina B

Kompleks vitamina B sadrži sve vitamine B, vitamin H (biotin), holin i inositol.
Svi ovi vitamini, ako su u organizmu u optimalnoj količini, izvršavaju svoje specifične biohemijske i fiziološke efekte na sinergijski način, u uskoj međusobnoj zavisnosti.
Budući da su vitamini B kompleksa topljivi u vodi, poželjni su moderni preparati sa sporom intestinalnom apsorpcijom (retardom) jer osiguravaju konstantnu koncentraciju u krvi duže vrijeme.
Vrlo je malo poznato da se simptomi poput preranog gubitka kose i sijedanja, peruti, dehidracije kože, lomljivih noktiju mogu poboljšati samo pružanjem dovoljnog unosa vitamina B, bez upotrebe sofisticiranih šampona ili izuzetno skupih krema.

Vitamin B1 (tiamin) igra važnu ulogu u metabolizmu njihovih ugljikohidrata i prijeko je potreban za normalno funkcioniranje mišića i živčanog sistema. Poznat je i kao “vitamin intelektualnih performansi” jer ima blagotvorne efekte na aktivnost nervnog sistema i osigurava povećane intelektualne performanse.
Takođe ima blagi diuretički efekat. Povećani unos ugljenih hidrata, bavljenje sportom, kao i stres povećavaju potrebu za vitaminom B. Takođe daje važan doprinos održavanju tonusa glatkih mišića.

Vitamin B2 (riboflavin) ima odlučujuću ulogu u procesu fiksacije gvožđa u hemoglobinu, u sintezi proteina, kao i u katabolizmu lipida i ugljenih hidrata. Poboljšava vid (povećava osetljivost mrežnjače) i doprinosi fizičkom razvoju.
Nedostatak vitamina B2 uzrokuje poremećaje rasta i razvoja i pospješuje pojavu denotoloških bolesti. Nedovoljan unos smanjuje biosintezu proteina. Potreba za vitaminom B2 veća je kod sportista i u stresnim situacijama.

Vitamin B3 (niacin, niacinamid, PP faktor) ima posebno važnu ulogu u procesu redoks (proizvodnje energije), odnosno u anabolizmu i katabolizmu lipida i ugljenih hidrata.
Neophodan je za normalno funkcioniranje probavnog i nervnog sistema, za održavanje integriteta kože i sluznica, kao i za normalnu sintezu hormona (testosteron, estrogen, insulin).
Smanjuje intenzitet migrenskih bolova, poboljšava cirkulaciju krvi, snižava krvni pritisak, kao i koncentraciju holesterola i triglicerida u krvi. Ublažava čir i bori se protiv halitoze (neugodan miris iz usta).

Vitamin B4 (folna kiselina) , zajedno s ostalim vitaminima, ima ulogu u biosintezi hemoglobina i crvenih krvnih zrnaca, pospješuje apsorpciju željeza.
Učestvuje u metabolizmu nekih aminokiselina i u biosintezi nukleinskih kiselina.
Vrlo je koristan u rješavanju anemije. Utvrđeno je da je nedostatak folne kiseline faktor rizika koji može uzrokovati neke malformacije (npr. Spina bifida – kičma otvorena prema van).
Nedavno je grupa ljekara u Alabami otkrila da folna kiselina igra važnu ulogu u profilaksi raka vrata maternice.

Vitamin B5 (Pantotenska kiselina, kalcijum pantotenat) ima ulogu u katabolizmu ugljikohidrata i lipida i kroz njega sudjeluje u stvaranju energije potrebne za fiziološke procese. Takođe igra važnu ulogu u razvoju mnogih enzimskih reakcija.
Promovira održavanje strukture i nenormalne funkcije kože i pozitivno utječe na rast i pigmentaciju kose. Neophodan je za normalno funkcioniranje nadbubrežnih žlijezda.

Vitamin B6 (piridoksin) , aktivirajući neke enzime, ima višestruku ulogu u tijelu. Učestvuje u metabolizmu njihovih aminokiselina, esencijalnih masnih kiselina i željeza. Nalazi se u kvascu, jetri i mesu.
Apsolutno je neophodan za stvaranje njihovih antitijela i crvenih krvnih zrnaca (crvenih krvnih zrnaca). Budući da igra važnu ulogu u metabolizmu aminokiselina, potreba za upotrebom izravno je povezana s količinom konzumiranih proteina.
Povećani unos proteina i kontinuirani i intenzivni fizički napor uvelike povećavaju tjelesnu potrebu za vitaminom B6. Nedostatak ovog vitamina utječe na strukturu i normalno funkcioniranje mišićnog tkiva.
Klinička zapažanja pokazala su da znatan unos vitamina B6 uvelike doprinosi ublažavanju nervozne napetosti i bolova povezanih s menstrualnim ciklusom i ublažavanju mučnine. Potrebno je za fiksiranje vitamina B12. Djeluje kao slab prirodni diuretik.

U tijelu se sintetizira i holin (vitamin B8) , ali u nedovoljnim količinama. Zajedno s inozitolom (obje su supstance komponente lecitina) pospješuje vezivanje slobodnih masnih kiselina, sprečavajući steatozu jetre (opterećenje jetre masnoćom), sprečava taloženje holesterola na arterijskim zidovima.
Doprinosi eliminaciji toksičnih supstanci i nepotrebnih metabolita nakupljenih u tijelu. Nedostatak holina dovodi do poremećaja moždane aktivnosti i smanjenog memorijskog kapaciteta.

Inositol (vitamin B9) pospješuje rast kose i sprečava aterosklerozu. Zajedno sa holinom učestvuje u biosintezi fosfolipida, bitnih komponenata membrane nervnih ćelija. Kao rezultat toga, apsolutno je neophodan za prenos nervnog priliva i, prema tome, za moždanu aktivnost. Takođe ima izražen umirujući efekat.

Vitamin B12 (cijanokobalamin) ima važnu ulogu u sintezi proteina, u metabolizmu ugljikohidrata i njihovih masnih kiselina, kao i u stvaranju crvenih krvnih zrnaca. Doprinosi fizičkom razvoju, povećanom apetitu i tjelesnoj težini. Iz ovih razloga korisna je u profilaksi i liječenju anemije.
Nalazi se u jetri i preparatima jetre. Vitamin B12 takođe doprinosi održavanju funkcionalnosti nervnog sistema, poboljšava razdražljivost i doprinosi poboljšanju sposobnosti koncentracije, pamćenja i održavanja mentalne ravnoteže. Optimalno se asimilira zajedno sa vitaminom B6.

Proizvodi koji sadrže, osim vitamina B, vitamina C i magnezijuma, blagotvorno djeluju na smanjenje učinaka stresa. Prednost im je što ne uzrokuju ovisnost i pospanost.

Aktivni sastav tablete:

Vitamin B11.3 mg
Vitamin B21.8 mg
Vitamin B62 mg
Niacin15 mg
Pantotenska kiselina5 mg
Pirodiksin2 mcg
Vitamin C60 mg
Folna kiselina100 mcg
Holin100 mg
Inozitol100 mg
Magnezij13.5 mg

Uputstvo za upotrebu: 1-3 tablete dnevno

Zbog konzumacije vitamina B kompleksa, urin postaje tamne boje i poprima karakterističan miris. (u slučaju trajnog fizičkog napora – performanse sportaša – ovaj fenomen je neprimjetan.)

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: