Joint ProteX Forte

Joint ProteX Forte (90 tableta) kompleksna zaštita zglobova

NARUČI

Joint ProteX FORTE tablete osiguravaju dodatnu podršku za regeneraciju hrskavice i proizvodnju sinovijalne tečnosti u zglobu! Čak i ako je Vaš način ishrane pravilan, unosite nedovoljno aktivnih sastojaka koji bi mogli da budu od pomoći u očuvanju zdravlja zglobova. Tablete nude velike količine glukozamina i hondroitina, poznatih
po tome što jačaju zglobove, kao i hijaluronske kiseline i MSM-a koji potpomažu proizvodnju sinovijalne tečnosti, antiinflamatornog bilja (kurkuma i suručica), koji svi zajedno osiguravaju odgovarajuću podršku Vašim zglobovima, čak i u slučaju ekstremnog napora.

Kome preporučujemo?
• Svima koji žele svojim zglobovima da pruže adekvatnu zaštitu i pomoć
• Osobama koje se bave fizičkim radom
• Osobama koje se redovno bave sportom
• Osobama sa prekomjernom tjelesnom težinom
• Osobama koje žive život bez dovoljno fizičkih aktivnosti
• S ciljem suplementacije tretmana za povredu zgloba

Da li ste znali da postoji veći rizik od oštećenja zglobova nakon povrede zglobova? Zbog toga se preporučuje uzimanje preparata koji štite i regenerišu hrskavicu, uz odgovarajuću fizioterapiju tokom perioda rehabilitacije.

U našim zglobovima, kosti se ne dodiruju direktno. Hrskavice zglobova koje se nalaze na krajevima kostiju i tečnost koja ih podmazuje osigurava rasterećenje od fizičkog tereta. Tokom starenja, pokreti zglobova postaju krući i manje fleksibilni usljed smanjenja količine tečnosti koja podmazuje naše zglobove i usljed istanjenja
hrskavice. Ligamenti također postaju kraći i mogu da izgube fleksibilnost. Sve ove promjene čine naše zglobove krutim. Mnoge od ovih promjena koje nastaju starenjem su posljedica nedostatka vježbanja. Pokreti zglobova i “napor” pokreta potpomažu kretanje tečnosti, dok je odsustvo aktivnosti zaustavlja. Usljed ekstremnih napora – u profesionalnom sportu, kontinuiranom fizičkom naprezanju – pretjerane tjelesne težine ili nasljednih predispozicija, ovaj proces može da počne već u ranim godinama.

Aktivni sastav tablete Joint Protex Forte:

Glukozamin500 mg
Hondroitin270 mg
Hyaluronska kiselina50 mg
Metil-Sulfonil-Metan150 mg
Ekstrakt Indijskog tamjanovog drveta (std. 25% boswellic kiselina)50 mg
Suručica40 mg
Ekstrakt kurkume (std. 25% kurkumina)10 mg
Cink5 mg
Mangan1 mg

Upotreba: 1 tableta dnevno

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: