Zvijezda simbiotičkih proizvoda za poremećaj funkcije crijeva

Do sada ste već sigurno čuli puno toga o dejstvu stresa na vaše tijelo, ali možda ćete začuđeno podići obrve, ako kažemo, da to utiče i na crijevnu floru. Dovoljno je da samo razmišljate o svom varenju: pošto nervoza ume itekako da utiče i na vaš stomak prije nekog testa ili ispita, ili da je velika vjerovatnoća da prije donošenja veoma važnih odluka češće morate ići do toaleta.

Stres je iscrpljujući

Znači, to više nije toliko iznenađujuća činjenica, zar ne? Crijeva i normalna crijevna flora takođe osjetljivo reaguju na uticaj stresa. Pošto se neprekidno stanje vanrednog stanja ne može održati tokom dužeg vremena, crijeva će tokom vremena početi da signaliziraju nervnom sistemu. Sastav crijevne flore značajno utiče na reakciju na stres, tako da, nažalost, nije iznenađujuće što promjena ravnoteže iste, takoder utiče na Vaše raspoloženje i psihičko stanje. Takoder utiče i na Vaš san, apetit, raspoloženje, kognitivne sposobnosti… U slučaju stresa, funkcija crijevne flore u imunološkom sistemu je takođe poremećena, tako da se osjetljivost na infekcije može dodatno poboljšati. Crijevnu floru pored stalne izloženosti stresu može oštetiti još i često spominjana i primjenjivana terapija antibioticima, putovanja na daleke i egzotične lokacije, razni virusi, kao i određene štetne navike poput pušenja ili čestog konzumiranja alkohola.

AC-Zymes PLUS je još savremeniji i kompleksniji probiotski preparat naspram prethodne verzije. Sadrži 6 vrsta bakterijskih kultura, sa 6 milijardi klica probiotskih bakterija, kao i prebiotike, koji doprinose bržem rastu broja korisnih bakterija. Sastojci doprinose optimalnom funkcionisanju gastorintestinalnog trakta, održavanju normalne ravnoteže crijevne flore, i boljem funkcionisanju crijeva. Uz pomoć ove kombinacije sastojaka, također se może doprinijeti i optimalnom funkcionisanju imunog sistema.

6 vrta, 4 milijarde klica

Kao rezultat najnovijih naučnih istraživanja i u skladu sa zahtjevima naših članova, mi smo naš izuzetno popularan probiotski proizvod AC-Zymes dodatno unaprijedili, i tako je nastao AC-Zymes Plus, koji na svjetskom nivou može da se takmiči sa bilo kojim drugim sinbiotskim proizvodom. S obzirom na to da se dokazalo da nekoliko probiotskih sojeva mogu pomoći jedni drugima da efikasnije funkcionišu, stoga smo i mi na postojeću aktivnu vrstu Lactobacillus acidophilus dodali pet drugih vrsta bakterijskih kultura, a pored toga smo i broj bakterija povećali sa 2 milijarde na 4 milijarde. Takođe, probiotici su dopunjeni sa većim količinama prebiotika (inulina), koji direktno podržava rast korisnih bakterija.

Kome preporučujemo?

Sa kreiranjem preparata AC-Zymes Plus, želimo da dugoročno gledano pružimo dodatnu pomoć onima koji pate od IBS-a i njihov stresni životni stil uzrokuje crijevnu disfunkciju. Takođe se preporučuje i onim osobama, koje žele da spriječe pojavu dijareje tokom putovanja, kao i da pomognemo pri regeneraciji od bilo koje vrste dijareje izazvane infekcijom. Konačno, naravno, AC-Zymes Plus će moći da pomogne i onima, koji žele da podrže funkcionisanje imunog sistema, tako što će doprinijeti vraćanju zdrave ravnoteže njihove crijevne flore.

Pobiotska kultura6 Milijardi CFU
Lactobacillus acidophilus
Lactobacillus bulgaricus
Lactobacillus plantarum
Lactobacillus rhamnosus
Bifidobacterium longum
Bifidobacterium breve
Fructo-Oligosaccharides (FOS)200.00 mg

Primjena: 1 kapsula dnevno

NARUČI

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: