Organic Noni

Voće pod nazivom Noni se, u područjima gdje raste – Aziji i Australiji, već vijekovima koristi radi očuvanja zdravlja, podmlađivanja i poboljšanja sposobnosti organizma kada je u pitanju samoiscjeljivanje. Osim visokog sadržaja minerala, antioksidanta i vitamina, jedan od najvažnijih supstanci biljke Noni je prokseronin, koji aktivno pospješuje funkcionisanje ćelija, kao i imunološkog i hormonalnog sistema.

S obzirom na svoje izvrsne kvalitete u očuvanju zdravlja, Noni je postao veoma popularan u svijetu, tako da se javila potreba za dodatnim uzgajanjem ove biljke.

Kako bi zadovoljili sve veće zahtjeve tržišta, mnogi uzgajivači koriste vještačke i agresivne supstance i pesticide, kako bi pospješili i ubrzali rast Nonija, i povećali količinu dostupnih biljaka. Iz tih razloga – rijetko za koju hranu možemo biti sigurni da ne sadrži pesticide.

Sa druge strane – organska proizvodnja tokom koje se koriste isključivo prirodne metode uzgajanja u posljednje vrijeme sve više dobija na značaju. Kriterij “organske” hrane se razlikuje od države do države, ali sljedeća pravila se svuda primjenjuju, bez izuzetka, kada je organska proizvodnja u pitanju:

  • Na organskim farmama voće i povrće se uzgaja na manjim površinama, sa više manuelnog rada, i sa više pažnje, koristeći samo tradicionalne metode uzgoja
  • Ne koriste se komercijalni i industrijski pesticidi i đubriva, a upotreba genetski modifikovanog zrnevlja i drugih organizama je strogo zabranjena
  • Usljed upotrebe prirodnih supstanci tokom uzgoja, voće i povrće je ukusnije i sadrži više hranljivih materija (antioksidanasa, minerala, vitamina), u poređenju sa industrijski gajenom hranom
  • Ovlaštene organske i eko farme ne zagađuju prirodnu sredinu

Organic Noni je tečni dodatak ishrani (razlikuje se od države do države, tj. da li je dodatak ishrani ili voćni sok), koji sadrži certifikovan i prirodan sok od biljke Noni, dok njegov savršen ukus potiče od organskih malina. Čistota prošlosti i budućnosti je kombinovana u ovom napitku, pri čemu smo organski Noni upakovali u najsavremeniju sterilnu ambalažu, koristeći moderne metode.

CaliVita koristi samo prirodne supstance najvišeg kvaliteta. Polinesian Noni potiče iz netaknute prirode, dok Organic Noni proizvod potiče sa organskih farmi.

Ovjereno organski, čisti Noni sok sa ukusom maline
Organic Noni – 946 ml
Aktivni sastojci:
Čvrsti (organski) dijelovi ploda Noni
Upotreba:
2 supene kašike soka dnevno

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

%d blogeri kao ovaj: